Categorieën
Business Carrière en Werk

De beste methode voor onderhoud van aggregaten

Hoe werkt een aggregaat nou precies?

Het onderhoud van aggregaten is een onderwerp dat veel aandacht verdient van iedereen die beschikt over een apparaat als dat. Een aggregaat is een apparaat dat dient als mobiele stroomtoevoer. Deze wordt veelvuldig ingezet op plekken waar normaal geen stroom beschikbaar is. Denk hierbij aan evenementen die op een groot grasveld of parkeerterrein plaatsvinden. En wat dacht je van matrixborden langs de snelweg? Deze worden voorzien van stroom door een noodstroomaggregaat (NSA, afgekort). Maar ook bedrijven en instanties waarbij het uitvallen van een stroomnetwerk een groot probleem veroorzaakt doen een beroep op een noodstroomaggregaat. Daar komt de naam ook vandaan: een mobiele stroomtoevoer voor in noodsituaties.

Hoe kan ik zorgen voor het onderhoud van mijn aggregaat?

Als jij beschikt over een NSA dan is een jaarlijkse keuring hiervan verplicht. Bij deze keuring wordt er voornamelijk gelet op de veiligheid en het functioneren van het NSA. Hiervoor geldt een bepaalde normering. De controleur kijkt of hieraan voldaan wordt. Ook wordt gekeken of alle data van het aggregaat correct zijn bijgehouden. Het gaat hier om de NEN 3140-keuring. Als je deze keuring positief afrondt dan weet je dat je een veilig en correct werkende aggregaat in bezit hebt.

Kan ik ook zelf mijn aggregaat controleren?

Toch is het verstanig om vaker dan jaarlijk te controleren of het aggregaat nog steeds naar behoren werkt. Het is immers zaak dat deze werkt in tijden dat je hem nodig hebt. Zeker als je hem als backup gebruikt in tijden van nood, dan weet je niet precies wanneer je hem nodig hebt. Als dat 8 maanden na de jaarlijkse controle is en hij functioneert niet meer geheel correct, dan heb je een groot probleem. Je kunt maandelijks ook een zelfstandig controle uitvoeren waarbij je let op zichtbare fouten of gebreken. Zie je bijvoorbeeld een lekkage? En hoe zit het met de opstartsnelheid van het aggregaat? Luister ook goed of je geen vreemde geluiden hoort en controleer of alle vloeistofniveaus nog op peil zijn. Mankeert er iets aan het aggregaat, dan kun je altijd beroep doen op een specialist.

Schakel voor hulp de specialist in

Deze specialist staat klaar om jou te helpen met jouw noodstroomaggregaat. Met hun ervaring en kennis op dit gebied kunnen zij jou adviseren en waar nodig zelfs reparaties uitvoeren. Zo weet jij zeker dat jij beschikt over een veilige en goed functionerende aggregaat in tijdens wanneer je hem het hardste nodig hebt.