Categorieën
Business Carrière en Werk

Onderhoud van aggregaten is onwijs belangrijk

Onderschat het onderhoud van aggregaten niet

Aggregaten zijn belangrijke apparaten die gegarandeerd moeten kunnen werken. Hun naam danken zij aan het feit dat ze in nood fungeren. Als het maar de vraag is of zij naar behoren werken op het moment dat zij het hardst nodig zijn, bewijst een aggregaat haar waarde niet. En het feit dat ze dat altijd moeten doen is juist de kracht van het apparaat. Het onderhoud van aggregaten mag dus absoluut niet worden overgeslagen als je een gegarandeerd goed functionerende NSA wilt bezitten.

Wat houd het onderhoud van aggregaten precies in?

Als je in het bezit bent van een noodstroomaggregaat dan moet je weten dat deze in elk geval jaarlijks moet worden gecontroleerd. Hierbij wordt gekeken naar een bepaalde normering waaraan voldaan moet worden. Tijdens deze check wordt er gekeken naar de veiligheid van het NSA. Ook wordt gecontroleerd of de gegevens van het aggregaat voldoende en accuraat zijn bijgehouden. Deze keuring is de NEN 3140-keuring. De term veiligheid staat bij het NSA altijd bovenaan. Door de jaarlijkse check wordt de veiligheid gewaarborgd, alsmede het naar behoren functioneren van het apparaat.

Een maandelijkse inspectie is een slim idee

Er zitten vele dagen tussen de jaarlijkse inspecties. In die dagen kunnen er dingen misgaan met het NSA. Om hier snel antwoord op te kunnen geven is het aan te raden een maandelijkse inspectie uit te voeren. Hierbij wordt gekeken naar de meest standaard problemen die eventueel zouden kunnen voorkomen. Kun je bijvoorbeeld een lekkage zien? Hoe staat het met de opstartsnelheid van het aggregaat? Komen er vreemde geluiden uit het NSA? en zijn de vloeistofniveaus op orde? Kijk je maandelijks naar deze onderdelen dan hoef je niet pas bij de volgende jaarlijkse inspectie te horen dat het apparaat wel of niet goed functioneert. Veiligheid staat namelijk altijd voorop en dat kun je niet vroeg genoeg gewaarborgd krijgen.

Een specialist helpt bij onderhoud van aggregaten

Het kan overweldigend zijn om al deze zaken zelf bij te houden als je er niet zoveel verstand van hebt. Het kan zelfs zijn dat je hierdoor dingen verkeerd interpreteert, waardoor gevaarlijke situaties zouden kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen is het verstandig om de hulp in te schakelen van een specialist op dit gebied. Deze kan je dan helpen door te adviseren en eventueel zelfs voor je te controleren. Het onderhoud van aggregaten moet zeker een van je prioriteiten zijn als je beschikt over een dergelijk apparaat.